2015-any messa

Les flors del mal. Edició de serigrafies.

S’ha editat una col·lecció de serigrafies amb motiu de l’exposició Messa. Palpitacions i art gandul al MuVIM. Amb el títol i pretext del llibre Les flors del mal de Charles Baudelaire s’ha fet una tirada de 75 exemplars de dimensions 39×32 cm sobre paper Canson de GuarroCasas. Sel·lecció  i traducció dels poemes d’Anacleto Ferrer i Eduard Verger. Disseny gràfic de Pablo Mestre. Estampació a Imprimint la Vall. Tot sota la direcció artística d’Artur Heras. Més información: messa@messa.es

01 Les flors del mal 02 Baudelaire - Messa 03 La bellesa 04 La bellesa 05 L'aparegut 06 L'aparegut 07 La geganta 08 La geganta 09 Bohemis de viatge 10 Bohemis de viatge 11 Un fantasma III.El marc 12 Un fantasma III.El marc 13 Don Juan als inferns 14 Don Juan als inferns 15 Final 41-75

2015-any messa

Propera exposició al Muvim (València).

Propera exposició al Muvim (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat). Messa. Palpitacions i art gandul. 3 Novembre 2016 al 5 Febrer 2017.

MssMvmCart
«Per què no pintar sense pintar?» Es va preguntar el pintor valencià Messa (Albaida, 1915-1996) enmig del seu impuls per a combinar objectes vells, inútils, absurds.

Francesc Sempere Fernández de Mesa, tancat en la seua casa-taller d’Albaida, emprendrà un recorregut lliure, d’experimentació constant entre les influències combinatòries de Dadà, l’art-brut i els environnements que l’exposició del MuVIM presenta en una mostra àmplia de la seua trajectòria.

La recreació del seu taller, replet d’objectes «empaperats» amb periòdics, junt amb les sèries autodenominades Art gandul, Apegasants i les seues pintures blanques, permeten descobrir l’esperit inconformista i el pressentiment d’un artista audaç, constant en els seus dibuixos eròtics plens d’ironia.

L’exposició “Messa. Palpitacions i art gandul”, és una excel·lent ocasió per a la recuperació d’un autor solitari i indomable a qui la societat de la seua època no va saber apreciar.

2015 Any Messa

Artistes guanyadors en el II Certamen de Pintura Mural “Messa”

Joan Kilis, un altre artista d’Albaida que mereix un reconeixement. Enguany el 2n Certamen de Pintura Mural Messa ha homenatjat aquest gran artista. Organitzat i convocat per l’Ajuntament d’Albaida, la Fundació Per Amor a l’Art  i l’Associació Cultural “Centenari Messa”.

Enhorabona als premiats d’aquesta segona edició i als participants

1st 1r Premi – Vincent Company van Der Spek – Lloc mural: Estació Nova

2nd 2n Premi – Oscar Ripoll Chacó – Lloc mural: Antic institut

3rd 3r Premi – Agustí Soler Calatayud – Lloc mural: Romeral

Finalistes:
Eduard Torres Andrea Barrachina – Lloc mural: Eduard Torres
Fira Ruben Ripoll – Lloc mural: Avinguda Fira

2015 Any Messa

Inauguració exposició a Centre Cultural Caixa Ontinyent

Dins de les activitats del Centenari Messa tenim el plaer de convidar-vos a la inauguració de l’exposició de l’obra de Messa al Centre Cultural Caixa Ontinyent  (C/. Gomis, 3 Ontinyent) que tindrà lloc el proper divendres 4 de desembre de 2015 a les 19,30 hores.
L’exposició estarà oberta fins el diumenge 3 de gener de 2016.

Horari de visita:
Dimarts a divendres de 18 a 21 hores.
Dissabtes i diumenges de 12 a 14 i de 18 a 21 hores.

Descàrrega catàleg de l’exposició

2015 Any Messa

Avui Messa compliria 100 anys

En el compliment dels 100 anys del naixement de Messa tenim el plaer de presentar-vos el catàleg de l’exposició que commemora aquesta important data (descarregar catàleg).

L’horari de l’exposició de Messa que es pot visitar en el Palau dels Milà i Aragó d’Albaida fins al 29 de Novembre és el següent:

  • Dilluns a Divendres de 10 a 13h.
  • Dissabtes de 11 a 14h i de 17 a 20h.
  • Diumenges de 11 a 14h.

En cas que l’exposició estiga tancada en aquest horari pregunteu en informació turística a l’entrada de la plaça Pintor Segrelles, en la primera torre del Palau.

Per a concertar visites per a grups telefoneu al 96 239 0186.

2015 Any Messa

Artistes guanyadors en el I Certamen de Pintura Mural “Messa”

Els següents artistes han estat els guanyadors del I Certamen de Pintura Mural “Messa”, enhorabona als premiats i a la resta de participants pels seus treballs!

1 1r Premi – Agustín Soler Calatayud – Lloc mural: Bitxitos

2 2n Premi – Alejandro Serrano Orellana – Lloc mural: Raval Jussà

3 3r Premi – Vincent Company van Der Spek – Lloc mural: Romeral

Finalistes:

El Convent Blai Tomás – Lloc mural: El Convent

Fira Pepe Llorens – Lloc mural: Passeig Fira

2015 Any Messa

Inauguració del Centenari Messa

Tenim el plaer d’invitar-vos als MESSAbandIMP.indd actes d’inauguració del Centenari Messa, a l’entrega dels premis del Ir Certamen de Murals Messa, i de l’exposició al Palau dels Milà i Aragó d’Albaida el proper diumenge 4 d’octubre de 2015 a les 12 del migdia amb el següents actes:
– 11 h Descobriment de la placa commemorativa a la casa natalícia de Messa.
– 12 h Acte de presentació:
· Lliurament dels premis del Ir Certamen de Murals Messa
· Parlaments, actuacions de música:
Rafael Soler Vilaplana, (piano)
Dos + Dos Quartet, Inés Llácer, Elies Lorente, Aaron Bonet (clarinets)
Dansa contemporània: Toni Aparisi i Santiago Sempere
– A continuació inauguració de l’exposició de Messa
– 15 h Dinar (Restaurant Casablanca, Menú 20€. Reserves al telèfon de l’Ajuntament 962900960. És prega confirmar reserves al dinar abans de l’1 d’octubre).